WordPress site bouwen? Kies goeie hosting

Ben je van plan een WordPress website te bouwen? Denk dan ook aan een goeie hosting partij.

Ik ben ook géén WP-host expert

Daarom is een host met verstand van zaken zo fijn. Veel hosters lijken WordPress te goed te ondersteunen. Ze hebben bijvoorbeeld automatische installatie-programma’s waarmee het hele CMS in ‘One-click’ wordt geïnstalleerd. Dat is op zich fijn voor de gemiddelde gebruiker, maar als ik voor me zelf mag spreken eis ik toch iets meer van een host.

Wordpress

WordPress is uniek

WordPress is een behoorlijke server-geheugenvreter. Bovendien doet WordPress sommige dingen op zijn eigen manier (zoals wp-cron) waar ik het niet altijd helemaal mee eens ben. Dan is het fijn om aanpassingen op de server te kunnen (laten) doen.

Deskundigheid van jouw host

Helaas begrijpt niet iedere host wat je wil. Dat zou aan je eigen communicatie kunnen liggen (vast niet), maar mijn ervaring is dat de techneut te weinig van WordPress af weet. Vraag maar eens aan je host of hij Apache of Nginx adviseert voor WordPress, ik denk niet dat er veel zijn die daar een antwoord op hebben. Eerlijk gezegd zou ik het antwoord ook niet weten. Zou het dan niet fijn zijn om met een deskundige te overleggen?

Kies de beste host

Er zijn zoveel details die op de server kunnen worden getweakt. Die ga ik nu niet bespreken (misschien in de toekomst wel). Mijn advies: Zoek een goeie host voor je WordPress website. Maak een lijstje met eisen en ondervraag voor je geld neerlegt. Heb je spijt van je keuze? Overstappen is mogelijk, maar voorkomen is veel beter dan genezen.

About Steven

Ik ben ^steven. Later meer...
idee van steven